ADR oktatás

Ha veszélyes árut csomagol, felad, rakodik, akkor szüksége van ADR 1.3 fejezete szerinti oktatásra!
Tudta, hogy akkor is szüksége van rá, ha Ön átvesz veszélyes árut, mint a küldemény címzettje?

Miért van szüksége ADR 1.3 szerinti oktatásra?

Hogy ne fizessen bírságot, ha ellenőrzést kap? Lehet ez is egy nyomós érv, mert a bírság mértéke bizonyos esetben akár még a 2 millió Forintot is meghaladhatja... 

De fontosabb ennél, hogy ne érje Önt baleset, vagy ne perelje Önt a veszélyes árut kezelő munkavállaló, ha ismeret hiányában akár maradandó károsodás érné! Ha tisztában van a veszélyes áru természetével, tudni fogja, mit tegyen, ha az szóródik, vagy szivárog. Ha megfelelő ismeret hiányában kezdi el a kármentesítést, lehet, hogy súlyos veszélynek teszi ki magát! Ez nagyobb baj lenne, mint egy esetleges hatósági bírság!

 

ADR 1.3 fejezete szerinti oktatás ismertetője:

Az ADR 1.4 fejezete tartalmazza a szállítási láncban résztvevők (Feladó, Berakó, Szállító, Címzett, Kirakó, stb.) felelősségeit.

Az előírás szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört betöltő személyeknek (csomagolók, okmánykitöltők, raktári dolgozók, rakodók stb.) a feladatukhoz és a felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük. Erről a veszélyes áruk kezelése előtt kell gondoskodni, és ezt oktatási jegyzőkönyvvel dokumentálni kell. A munkavállaló erről egy igazolványt kap, amelyet a munkavégzés során fel kell tudnia mutatni egy esetleges hatósági ellenőrzés során.
 

Az oktatás célja:

A veszélyes árut kezelő személyzetnek ismernie kell az árukezelés szabályait és egy esetleges káresemény alkalmával tudatában kell lennie a kármentesítés, veszélyelhárítás feltételeivel.

 

Az oktatás előfeltétele:

Az ADR 1.3 fejezete szerinti oktatásnak nincs szakmai vagy iskolai előfeltétele.

 

Az oktatás módja:

Az oktatás történhet személyesen és Skype vagy Zoom segítségével is, így nincsenek földrajzi akadályok.

 

Ha kérdése van, hívjon, vagy írjon nekünk, és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Rólunk mondták

Partnereink

Autóipar
Vegyipar
Vegyipar
Vegyipar